Kat Columns, artikelen, blogs en een nieuwsbrief

Schrijven doe ik graag en veel. Ik schrijf mijn nieuwsgierigheid en verbazing van me af in Kat Columns, artikelen,  visiestukken en een Nieuwsbrief.

Wil je verder meelezen? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.

Learning Agility

In het voorjaar van 2016 heb ik meegeschreven aan een visiestuk over leer- en verandervermogen.   Hoe snel kan jij onder nieuwe omstandigheden ander effectief gedrag ontwikkelen en toepassen? Hoe sneller je dat kan, hoe hoger je Learning Agility. Uit welke aspecten bestaat het? Is het aan te leren en kunnen we het meten? Daarover gaat de insight  Learning Agility. Veel  wendbaarheid gewenst!

Artikel Stretch van de kwetsbaarheid

Word je soms ook zo moe van jezelf? Telkens doen, durven, jezelf uitdagen, “challengen” en grenzen oprekken. Pfff. Ik heb hierover een artikel geschreven, Groots en meeslepend leven. Dit artikel is mei 2015 verschenen In CoachLink Magazine. Ik ben benieuwd naar je reactie!

Boek Coachen met een leeg hoofd

Ruim 7000 exemplaren zijn er al verkocht van mijn boek Coachen met een leeg hoofd.  Het boek beschrijft de vier belangrijkste stappen in een coachgesprek: verbinden, verwonderen, verifiëren en verder gaan. Onmisbaar voor elke coach, onafhankelijk van de vraag die je gaat onderzoeken en de diepte van die vraag. Een praktisch boek, prettig geschreven, hoor ik vaak van lezers. Het boek wordt voorgeschreven bij diverse coachopleidingen in Nederland. Nieuwsgierig geworden? Download hier het eerste hoofdstuk.

 

Ik heb geen speciaal talent. Ik ben slechts nieuwsgierig
Albert Einstein