Nieuwjaarsblues

Pas op de plaats

Gisteravond hebben we kerstbomen staan verbranden in de buurt. Starend in de vlammen voelde het voor mij een klein beetje als een afscheid van het oude jaar. Tijd voor ruimte in huis en ruimte in mijn hoofd.  Tijd van bezinning ook. Hoe kijk ik terug op 2016 en wat brengt het nieuwe jaar?

Hollen en nauwelijks stilstaan

December vat zich het beste samen voor mij als “rennen naar de finish van het oudejaar met af en toe al een klein beetje stilstaan.” Putten uit een potje energie dat eigenlijk al bijna leeg is. En zin? Dat is er wel, maar meer in leuke dingen die met vieren, familie en lekker eten en drinken te maken hebben.

Tegen het einde van het jaar zijn er traditioneel weer de jaaroverzichten in kranten, op social media en op tv. Het wordt je makkelijk gemaakt om je eigen jaar in de context van het wereldnieuws nog eens terug te zien. Je filmt nog eens terug hoe je jaar was en wat je volgend jaar graag nog eens wilt doen, of wat je hebt gemist in het afgelopen jaar.

Januari is meer de tijd van het jaar voor de goede voornemens. We formuleren allemaal wel iets wat we echt anders, beter, minder of juist meer willen gaan doen. En daar zoek je dan soms ook hulp bij. Sportscholen komen weer met speciale aanbiedingen, afslankboeken staan weer hoog in bestsellerslijsten en ook coaches zien de aantallen aanvragen stijgen.

Drie soorten bezinningsvragen

Doe ik nog wel het werk wat ik leuk vindt? Krijg ik voldoende energie van wat ik nu doe? Aan het eind van het jaar is er nauwelijks tijd voor deze, toch zo relevante vragen. Ze worden vaak wat aangewakkerd aan het begin van het nieuwe jaar. In mijn coachpraktijk zie ik drie typen vragen terugkomen.

Loopbaancoaching

Het is goed om je af en toe af te vragen of dat wat je doet nog past voor jou. En als die vraag wordt aangewakkerd door de organisatie waar je werkt, dan wordt die vraag ook echt urgent. Moet je op zoek naar ander werk omdat voor jou geen ruimte meer is? Merk je dat de organisatie en het werk wat je doet zo veranderd is, dat het niet langer voelt als een goede match voor jou en wil je nu echt wat anders? Dan is het goed om te weten wat je echt wilt en kunt, om zo de regie op je (werkende) leven te behouden. Deze loopbaanorientatievragen vormen het eerste type bezinningsvraag: hoe vind ik een passende rol voor mij, buiten de organisatie waar ik werk: wat wil ik en wat kan ik?

Coaching op richting en rol binnen je eigen organisatie

Heb je het wel naar je zin binnen de organisatie waar je werkt, maar past je rol niet (meer)/ Wil je graag iets anders maar weet je niet goed wat en kan je daar wat hulp bij gebruiken? Dat is het tweede soort vragen dat ik vaak tegenkom, zo vlak na de jaarwisseling en na de zomer. Binnen de organisatie waar je al werkt, op zoek naar een andere rol: wat kan ik, wat wil ik? En hoe pak ik dat aan? Hulp bij de volgende stap in je loopbaan dus en hoe je daarin de regie neemt.

Coaching persoonlijke effectiviteit

Soms kost je werk meer energie dan het oplevert. Je merkt ook dat bepaalde mensen, bepaalde situaties echt een energielek veroorzaken. Hoe krijg je weer grip op situaties om zo je rol (nog) effectiever en met meer plezier te kunnen doen? Dat is het derde type vraag dat ik veel tegenkom in mijn praktijk in deze periode. Mensen voelen dat ze echt op adem moeten komen aan het eind van het jaar en dat ze soms erg lang nodig hebben om de batterij weer opgeladen te krijgen. Dat geeft stof tot nadenken: doe ik nog wat past? En vooral: doe ik het op een voor mij passende manier? Hoe kan het anders?

Herkenbare vragen? Neem contact op

Vind je het prettig dat ik eens met je meedenken over een van deze, of wellicht een andere vraag? Neem dan contact met me op voor een vrijblijvend intakegesprek. In dat gesprek bespreken we een mogelijk passende route voor jou. Bel me op 06-29159659 of laat hier een bericht achter, dan neem ik contact met jou op.