Aanpak en werkwijze coaching

Mensen op de juiste plek het juiste werk te laten doen en daar succesvol in te zijn.  Dat is wat ik met je wil bereiken in een coachingstraject. Doe je wat past bij jou? Op de plek die past? Om je goed te kunnen coachen, maak ik onderscheid tussen drie soorten coaching. Coaching persoonlijke effectiviteit, management coaching en loopbaancoaching. Voor alledrie soorten coaching geldt eenzelfde soort aanpak. Lees hieronder meer hieronder.

Doel

In een coachingstraject op maat ontdek je waar je talenten liggen, wat je uit je kracht haalt en wat je kunt doen om dat te voorkomen. Je krijgt weer regie over je werk en je leven en bent je veel bewuster van de keuzes die je daarin maakt.

Werkwijze

Met een helder doel voor ogen en een stappenplan gaan we samen op zoek naar antwoorden. Resultaatgericht, met warmte maar ook confronterend. Vaak wordt bij deze ontdekkingstocht gebruik gemaakt van Voice Dialogue, een bruikbare en herkenbare methode om inzicht en grip te krijgen op “de stemmen in jezelf”. Kijk vast eens naar dit filmpje om een idee te krijgen van het idee hierachter.

Een coachingstraject duurt gemiddeld 4-6 gesprekken. Halverwege evalueren we de voortgang en sturen we indien nodig bij.

Coachingstraject via werkgever

Als het coachingstraject betaald wordt door de werkgever, vindt er vooraf altijd afstemming plaats met de opdrachtgever over doel en gewenst resultaat van het coachingstraject. Een coachingscontract dat door alle betrokkenen is goedgekeurd is dan de start van het traject. Over tussentijdse voortgang van de coachee wordt niet gerapporteerd. Aan het einde van het traject vindt wel, indien gewenst, een evaluatief eindgesprek plaats.

Betaalt je werkgever niet? Lees hier dan voor vergoedingsmogelijkheden.

Gratis intakegesprek

In een gratis (telefonisch) intakegesprek stemmen we verwachtingen op elkaar af. Is er een click? Komen we tot de kern? Spreekt de werkwijze en aanpak je aan? Daarna maken we verdere afspraken. Een (telefonisch) intakegesprek met de opdrachtgever uit de organisatie is dan vaak onderdeel van de aanpak.

Zoek je een coach in Utrecht? Bel 06 29 15 96 59 of laat je gegevens hier achter, dan neem ik contact met je op.

Iedereen heeft wel een talent, maar niet iedereen heeft de moed om het talent te volgen in het onbekende
Schrijfster Erica Jong

Je moet ongemakkelijkheid omarmen. Het is de enige manier om jezelf in situaties te begeven waarvan je kunt leren – en de enige manier om je zintuigen fris te houden
Comedytalent Louis CK

Meer weten over verschillende innerlijke stemmen?

Lees deze artikelen:
Special Voice Dialogue: de rol van de criticus door Hanneke Elich & Robert Stamboliev
• Een bus vol ikken door Riet van Rooij

Welke certificeringen heb ik?