Frisse blik van binnenuit

Soms kan het waardevoller zijn om langer voor een organisatie te werken. Om niet alleen te adviseren van buitenaf, maar vooral ook te implementeren van binnenuit. De frisse blik van buiten is handig, diezelfde frisse blik nog dichterbij (tijdelijk) in huis hebben, is soms nog handiger. Hoe ziet die samenwerking er dan uit? Een paar recente voorbeelden en referenties van interim-opdrachten:

Beleidsadviseur Management Development De Nederlandsche Bank

Twee keer heb ik ruim een half jaar gewerkt in het MD-team van de Nederlandsche Bank. De frisse blik van buiten heb ik vooral gebruikt om het opleidingsbeleid voor managers verder te ontwikkelen en aan te scherpen en voor de opzet van nieuwe initiatieven. Een paar voorbeelden? Bestaande managementprogramma’s herzien, een traject voor experts opzetten en een opzet maken voor een systeem van permanente educatie voor managers. Verder is mijn rol als (team)coach interessant voor klanten. De blik van buiten met de kennis van de organisatie, bleek voor DNB-managers en divisiedirecteuren een prettige veilige combinatie. Ik werd toen en word nu nog steeds ingehuurd als coach.

“Nicolette heeft het vermogen om zaken benoembaar te maken op een hele toegankelijke manier, die uitnodigt, gelijkwaardig is en de ‘menselijke maat’ (terug)brengt. Ze is speciaal gewoon (gebleven) en gewoon heel speciaal.”
Roelien van der Woude, MD-beleidsadviseur De Nederlandsche Bank

“Nicolette heb ik leren kennen als een topvakvrouw bent die enorm prettig is in de omgang. Makkelijk benaderbaar, altijd open, eerlijk en opbouwend. Een hele fijne collega.”
Renske Tapilatu, HR-beleidsadviseur De Nederlandsche Bank

Wilt u meer weten over deze frisse blik of de rol van veilige coach? Ik spreek hier graag verder over door. Klik hier om contact op te nemen.

Global Talent Manager bij FrieslandCampina

Anderhalf jaar ben ik spin in het web van talent management geweest binnen FrieslandCampina. Een internationale interim-opdracht met zeer veel belangen en stakeholders, waar een frisse blik zeer welkom was. Wat heb ik daar gedaan? Ik was verantwoordelijk voor ontwikkeling, uitvoer en evaluatie van een internationaal leiderschapsprogramma voor high potentials. Dit programma heeft de golden award gewonnen in categorie Talentmanagement bij EFMD (European Foundation of Management Development). Coaching was ook in deze opdracht een centraal onderdeel. Matching en coaching van de talentenpool om doorstroom en uitstroom naar hogere functies voor elkaar te krijgen. Deze KPI’s zijn allemaal gehaald.

Wilt u weten over hoe een frisse blik voor u interessant kan zijn? Ik praat hier graag met u over door. Klik hier om contact op te nemen.