Successen vieren en delen

Een inzicht, een blooper waarvan je je heel bewust was/bent,  een poging om iets anders uit te proberen en natuurlijk een bereikt resultaat. Zo kijk ik naar succes. Terugkijken op wat je gedaan hebt, wat is gelukt, wat is mislukt, waar ben je trots op. Het is de tijd van de lijstjes, waarom niet een lijst met successen van het afgelopen jaar? We rennen immers voorbij aan ons eigen succes.

Ik kan dat zelf ook heel goed. Opzij, opzij, opzij en doorrennen en weer iets nieuws aanpakken. Zonder stil te staan bij wat er al is en was. Het lukt me nog wel om terug te kijken en te concluderen wat er niet zo goed ging, waar “ik van kan leren”. Bleueuh, soms is het gewoon lekker om een fles champagne open te trekken als een training goed is gegaan of als je een nieuw klant hebt binnengehaald. En ja, ik kan ook echt genieten van die doos chocola die ik laatst kreeg van een coachee na de afsluiting van een coachtraject.

En ik merk dat ik niet de enige ben. Laatst in supervisie van coaches van de coachopleiding die ik verzorg, zijn we langer stil gaan staan bij de functie van successen bespreken. Hoe meet je voortgang van een coachee? Door successen te bespreken. Hoe hou je een coachee gemotiveerd? Door successen te bespreken. Wat nam je je voor, wat is er nu anders waar ben je trots op? Heel expliciet stilstaan bij verkregen inzichten, (h)erkende bloopers en gezette stappen, hoe klein ook, werkt erg motiverend hebben we met elkaar geconstateerd. En ik knoop het weer in mijn oren.

Vanaf nu kunnen jullie op deze site lezen wat ik heb gedaan, ik ga laten zien wat ik kan en wat ik doe en wat daar leuk en goed aan is. Dat is de eerste stap. En dan moet ik er van gaan genieten. Tja, aan de formulering kun je al lezen dat er nog een lange weg te gaan is.