Kat Consult gecertificeerd

Zoveel coaches, zoveel aanpakken. En iedereen mag zich zomaar coach noemen, je hoeft er geen “proeve van bekwaamheid” voor af te leggen. Gelukkig nemen steeds meer coaches en ook bedrijven die met coaches werken het vak steeds serieuzer, er wordt steeds vaker gevraagd om certificering en veel coaches voldoen ook graag aan die eis.

certificaat-AshridgeCertificerende instanties vragen flink wat bewijsmateriaal, aantal gemaakte coachuren, uren supervisie, passende opleiding en veel reflectiemateriaal. Een goede ontwikkeling vind ik. Sinds 2013 ben ik gecertificeerd als Executive Coach bij Ashridge Business School in Londen. Een voorwaarde om via Ashridge als Executive coach te kunnen werken, en ook voor andere klanten belangrijk, heb ik gemerkt. En voor mij een mooie pas op de plaats om weer eens echt “examen” te doen in mijn vak. Erg nuttig en leerzaam.

Daarnaast ben ik al sinds 1997 gecertificeerd Birkman-consultant. De Birkman-methodiek levert een gedetailleerd profiel van iemands persoonlijke interesses, natuurlijke stijlen (de eigen effectieve werkstijl), behoeften en stress-stijlen (werkgedrag onder druk) op het werk. De methode meet ook (beroeps)belangstelling, motivatie, behoeften in de werkomgeving, gedragsstijlen, beroepsmatige voorkeuren, en organisatorische sterkten. Deze methode is van grote waarde bij loopbaanbegeleiding en ontwikkeling van medewerkers.

Sinds 2013 ben ik gecertificeerd om met de De Myers-Briggs type Indicator te mogen werken. MBTI is een wereldwijd erkend en zeer krachtig instrument voor persoonlijke ontwikkeling en zelfinzicht. Het is een van de meest populaire persoonlijkheidsinstrumenten ter wereld, het beschrijft het zelfbeeld en bevordert de samenwerking met anderen.

 

Begin 2015 ben ik ook gecertificeerd Hogan-consultant. Een uitgebreid instrument dat potentieel in kaart brengt, de sterke kanten van iemand en wat Hogan “the dark side” noemt. De verschillende Hogan-vragenlijsten staan hier op een rij.